Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 3 dkg
marchew 0,5 szt
pietruszka 0,5 szt
ser topiony 1 trójkąt
makaron łazanki 20 dkg
posiekana dymka ze szczypiorem 1 szt
masło 1 łyżka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa

Grzyby moczymy całą noc. Następnie kroimy. Marchew pietruszkę i dymkę kroimy i smażymy na maśle. Wlewamy ok. 2 litrów wody, dodajemy grzyby i gotujemy do miękkości. Makaron gotujemy osobno w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania dodajemy serek topiony, makaron, i pokrojony szczypior z dymki. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 06.03.2015 12:26
moja ukochana zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak