Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby 4 kapelusze
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
majeranek
Pieprz biały mielony Prymat
sól
Czosnek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki w panierce

Kroki postępowania

1
Ugotowane wcześniej kapelusze prawdziwków podsmażam na patelni.
Krok 1 - Grzybki w panierce foto
2
Przygotowuję panierkę. Rozbite jajko rozrabiam z łyżką mąki, czosnkiem, majerankiem, solą oraz pieprzem. Maczam w nim grzyby.
Krok 2 - Grzybki w panierce foto
3
Maczam w bułce tartej, ponownie w jajka i bułce aż powstanie gruba warstwa panierki. Dokładnie podsmażam.
Krok 3 - Grzybki w panierce foto
4
Na patelni przekładam grzybki tak by podrumieniły się z każdej strony. Są pyszne i soczyste.
Krok 4 - Grzybki w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 14.03.2013 18:20
fajne grzybki
Pietruszka 31.12.2012 16:02
smaczne
Lemon 25.12.2012 09:43
super
Monika-twin 25.12.2012 08:18
fajny innyprzepis na grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak