Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki 1 kg
cebula 3 duże
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liscie
ziele angielskie 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki na zimę

Kroki postępowania

1
opirńki oczyszczamy, oddzielamy kapelusze od trzony, gotujemy w osolonej wodzie. odcedzamy.
Krok 1 - grzybki na zimę foto
2
cebulę obieramy kroimy w piórka i podsmażamy , zeszkliwujemy na oleju.Dodajemy ziele, listek, koncentrat pomidorowy i podduszamy ok 10 minut.
Krok 2 - grzybki na zimę foto
3
dodajemy grzyby i doprawiamy do smaku. mieszamy, podduszamy około 5 minut.
Krok 3 - grzybki na zimę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza620 10.04.2013 21:51
robię podobne, są przepyszne
Andysz 28.02.2013 21:42
bardzo ciekawy przepis;]
Botwinka 05.11.2012 23:01
uwielbiam
malaczarna23 04.11.2012 20:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak