Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

grzybki marynowane w łagodnej zalewie

4.5
(11)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne
1,5 kg
woda
3 szklanki
ocet
1 szklanka
cukier
0,5 szklanki
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
pieprz
10 ziarenek
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 sztuki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat
cebula
3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki marynowane w łagodnej zalewie

Grzyby obieramy, płuczemy i obgotowujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut. Odcedzamy i wkładamy do słoików.

Składniki zalewy łączymy, dodajemy cebulę pokrojoną w plastry.

Gorącym płynem zalewamy grzybki. Mocno zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.10.2013 18:50
do wszystkich gatunków grzybów stosujesz taką samą marynatę ?
Anna133 28.10.2013 17:13
czyli zalewę zagotowywujemy ?
babajaga1969 28.10.2013 13:31
takie grzybki zimą to pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak