Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki marynowane w łagodnej zalewie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1,5 kg
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
sól 1 łyżka
pieprz 10 ziarenek
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki marynowane w łagodnej zalewie

Grzyby obieramy, płuczemy i obgotowujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut. Odcedzamy i wkładamy do słoików.

Składniki zalewy łączymy, dodajemy cebulę pokrojoną w plastry.

Gorącym płynem zalewamy grzybki. Mocno zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.10.2013 18:50
do wszystkich gatunków grzybów stosujesz taką samą marynatę ?
Anna133 28.10.2013 17:13
czyli zalewę zagotowywujemy ?
babajaga1969 28.10.2013 13:31
takie grzybki zimą to pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak