Grzybki marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    2 kg
  • woda

    100 ml
  • ocet

    400 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby myjemy i kroimy w kawałki. Układamy w słoikach. Wodę gotujemy, następnie wlewamy ocet. Wszystko mieszamy. Zalewę wlewamy do słoików, zakręcamy i układamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 02.03.2015 00:09
bardzo lubię
VioletoweKucharzenie 01.03.2015 12:23
idealne jako zakąska:-)
berys18 01.03.2015 10:47
ekstra grzybki
bertpvd 01.03.2015 10:32
Uwielbiam takie grzybki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat