Grzybki marynowane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby świeże

    1 kg
  • ocet

    125 ml
  • sól

    10 g
  • cukier

    50 g
  • cebula

    150 g
  • woda

    400 ml
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 szt.
  • pieprz

    kilka ziaren
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • sól

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule na chwilę zanurzyć we wrzątku. Grzyby przyciąć trzonki, obgotować w osolonej i lekko zakwaszonej wodzie. Po ok 10 minutach gotowania odsączyć i oblać zimną wodą. Z pozostałych składników przygotować zalewę, zagotować i nalać do wyparzonych słoików. Następnie do słoików nakładać grzyby i cebulki, dopełnić gorącą zalewą. Pasteryzować około 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bernadetta2 27.04.2012 21:54
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat