Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1 kg
ocet 125 ml
sól 10 g
cukier 50 g
cebula 150 g
woda 400 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
pieprz kilka ziaren
ziele angielskie kilka ziaren
sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane

Cebule na chwilę zanurzyć we wrzątku. Grzyby przyciąć trzonki, obgotować w osolonej i lekko zakwaszonej wodzie. Po ok 10 minutach gotowania odsączyć i oblać zimną wodą. Z pozostałych składników przygotować zalewę, zagotować i nalać do wyparzonych słoików. Następnie do słoików nakładać grzyby i cebulki, dopełnić gorącą zalewą. Pasteryzować około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 27.04.2012 21:54
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak