Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki leśne marynowane

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne dowolna ilość
cebula 3 plasterki na słoik
ocet 10 % 0,5 szkl
sól 4 łyżki
cukier 3 łyżki
woda 2 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki na słoik
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki na słoi

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki leśne marynowane

Grzyby oczyścić ,małe zostawić całe a większe pokroić.Włożyć do garnka zalać wodą i gotować 3-5 min.Przelać na sitko i odcedzić. Słoik napełnić grzybami dodać liście,ziele i cebulę. Zalewa: Do wody dodać sól, cukier i zagotować.Zdjąć z pieca dodać ocet i gorącą zalewą zalać grzybki w słoikach. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 04.06.2013 13:22
już nie mogę się doczekać sezonu grzybowego:):)
Rybciia 27.03.2013 08:24
bardzo lubię :-)
IZABELA29 02.01.2013 08:59
lubię takie grzybki ale muszą być na prawdę dobrze zrobione, doprawione
ben-ka 01.01.2013 18:51
marynowane grzybki u mnie mają duże wzięcie:)
kaja1991 06.11.2012 07:57
mm. zawsze się przydadzą
anemon 01.10.2012 08:02
Świetne zapasy na zimę zrobiłaś.
Krystyna32 30.09.2012 10:04
extra
adelajda 29.09.2012 20:45
lubię grzybki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak