Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki do sosu lub na pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszarka do owoców 1 szt
chęci w lesie 100% satysfakcji
borowiki 6 kg

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki do sosu lub na pierogi

grzybki nie myjemy a czyścimy kroimy w paski grubości ok 0,5cm, układamy na przęsłach suszarki i suszymy ok 6-8 godzin pod przykryciem, wysuszone, okładamy w pojemniku, najlepiej szczelnym ,aby nic nam przez zimę nie zjadło, dobre są zarówno do sosu jak i do pierogów,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 07.12.2010 08:02
Ba - jeszcze tylko problem kto pojedzie do lasu po grzyby .
pawel007 30.09.2010 09:35
na pewno pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak