Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki cieście piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borowik 20 dag
boczniak 20 dag
pieczarka 20 dag
jajko 2
mąka 20 dag
piwo 1/2 szkl
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki cieście piwnym

Grzyby oczyścić,opłukać i odsączyć z wody.
Pół godziny przed smażeniem grzybów przygotować ciasto mieszając mąkę,żółtka,pieprz,odrobinę kucharka i piwo do czasu aż uzyska konsystencję cista naleśnikowego.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do ciasta i wymieszać.
Grzyby zanurzać w cieście i smażyć w niewielkim,głębokim naczyniu na dobrze rozgrzanym oleju.
Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 13.07.2011 17:49
doskonale smakują podane z ryżem
ana00 13.07.2011 17:49
doskonale smakują podane z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak