Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

,,Grzebyki ,, z ciasta francuskiego z móżdżkiem i pieczarkami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 żółtko,sól,pieprz mielony ,2 łyżki octu
ciasto francuskie 1 szt.
masło 4 łyżki
móżdżek 60 dag
pieczarki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ,,Grzebyki ,, z ciasta francuskiego z móżdżkiem i pieczarkami :

Móżdżek dokładnie wypłukać , obgotować w zakwaszonej octem wodzie, odcedzić , obrać z błonek i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Pieczarki oczyścić , drobno pokroić i usmażyć na rumiano na 2 łyżkach masła. Wymieszać móżdżek i pieczarki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ciasto rozmrozić i pokroić na 8 części. Na każdy kawałek ciasta położyć farsz. Każdy kawałek ciasta złożyć na pół ( wzdłuż ) i zlepić , a następnie naciąć brzegi i pozagina ć co drugi paseczek tak by utworzył się ,, grzebień ,,. Położyć na blaszce na papierze do pieczenia. Posmarować za pomocą pędzelka roztrzepanym żółtkiem . Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20-30 minut aż będą złote.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 22.04.2012 13:28
to danie wprost idealne dla mojej teściowej - uwielbia móżdżek...
Juleczka20 22.12.2011 21:39
pyszne
Juleczka20 22.12.2011 21:38
pyszne
Kate131 30.09.2010 09:05
pyszne, uwielbiam takie
iwona332 15.09.2010 15:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak