Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzebyczki z kremem czekoladowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasta francuskiego 2 opakowanie
kremu czekoladowego 1 opakowanie
cukier waniliowy
mąka pszenna do podsypania
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzebyczki z kremem czekoladowym

Kroki postępowania

1
Mąką podsypać stolnicę. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania i delikatnie rozwałkować. Powykrajać kwadraty i ponacinać paseczki do połowy kwadrata.
Krok 1 - Grzebyczki z kremem czekoladowym foto
2
Nakładać łyżkę kremu czekoladowego. Złożyć na pół i obwinąć paseczkami. Ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia.
Krok 2 - Grzebyczki z kremem czekoladowym foto
3
Każde ciasteczko posmarować białkiem i posypać cukrem waniliowym. Piec w piekarniku ok 10-15 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Grzebyczki z kremem czekoladowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.08.2013 11:14
szybkie i bardzo smaczne i tak jak stwierdziła Anna Stawowa :-) dla niespodziewanych gości:-)
Anna133 26.01.2013 20:57
proste na nie spodziewanych gosci
Magda24 26.01.2013 20:16
dobre na szybko
gosia56 26.01.2013 20:14
szybkie
tomek18 26.01.2013 20:11
pyszności
babajaga1969 26.01.2013 20:07
pyyyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak