Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki ziołowe po włosku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb pszenny
jajko
oliwa
zioła włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki ziołowe po włosku

Jajka wybić do głębokiego talerza, roztrzepać, dodać zioła włoskie i dokładnie wymieszać.
Chleb (koniecznie pszenny) pokroić w kromeczki, okroić z nich skórkę, a kromeczki maczać w przygotowanej masie jajeczno-ziołowej.
Blachę wysmarować oliwą i układać namoczone kromeczki.
Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać, aż grzanki zrobią się rumiane.
Wyjąć blaszkę, a gdy grzanki ostygną, pokroić je w drobną kostkę.
Podawać do zup i sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 04.07.2012 12:07
pycha
Rafał10 15.04.2012 11:35
Grzaneczki, pychotka... lubię czasami sobie pochrupać :)
Habibi 15.04.2012 08:08
Serdecznie zapraszam do przejrzenia przepisów i zapoznania się z moimi pomysłami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak