Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z wątróbką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 4 dag
wątrąbka cielęcej 25 dag
słonina 6 dag
cebula 3 dag
ser tylżycki 4 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bułka 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z wątróbką

Wątróbki opłukać zdjąć błonę pokrajać w cienkie plastry ze słoniną dodać obraną cebulę pokrajać w krążki włożyć do rondelka wlać 3 łyżki wody dusić 15 minut stale skrapiając wodą aby tłuszcz z esłoniny na wytopi się wzystko posiekać na jednolitą masę dodać sól i pieprz przygotować grzanki jak wyżej kłaść na grzanki grubą warstwe masy posypać ostrym startym serem i włożyć do gorącego piekarnika na 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak