Grzanki z tuńczykiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • ser żółty

    10 dag
  • masło

    niewielka ilość
  • ketchup

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1. Bułki lub bagietkę kroimy w cienkie kromki. Następnie każdą kromkę smarujemy bardzo cieniutko masłem. Posmarowaną stroną masłem układamy na blasze.

2. Tuńczyka dokładnie odsączmy z zalewy i nakładamy na pokrojone kromki.

3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy grzanki.

4. Grzanki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut, aż będą chrupiące.

5. Podajemy udekorowane ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 02.04.2016 21:53
Dziękuję i zapewniam, że bardzo dobre:)
gusia1000 01.04.2016 17:47
Na pewno dobre.
marcia7 01.04.2016 17:04
smaczna i prosta kolacja
Babeczka35 01.04.2016 14:52
Dziękuję i polecam:)
tobi1989 01.04.2016 13:01
Chętnie spróbuję :)
Katrina.u 01.04.2016 09:36
smacznie wyglądaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat