Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z tuńczykiem i serem feta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
ser feta 100 gr
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
pomidor 2
czosnek 2 ząbki
cukier 1 łyżka
sól do smaku
oliwa 2 łyzki
bazylia 6 listki
oliwki zielone 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z tuńczykiem i serem feta

Bagietkę pokroić pod skosem w kromki o szerokości Ok. 1,5 cm( podpiec na grillu/w piekarniku). Fetę pokruszyć do salaterki, dodać tuńczyka oraz posiekane pomidory, oliwki , czosnek oraz bazylię. Cebulę pokroić w paski i podsmażyć na oliwie wraz z łyżką cukru, po przestygnięciu dodać do reszty składników. Wymieszać razem. Kromki położyć na blaszce i skropić oliwą. Nałożyć wymieszane składniki(ok. 1 kopiastej łyżki na 1 kromkę) i delikatnie posypać pieprzem. Wrzucić do piekarnika na ok. 15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 25.08.2011 17:14
Bardzo smaczne śniadanko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak