Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z tapenadą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwek ze pestek 1 szkl
kaparów 2 łyżeczki
czary pieprz
ziół prowansalskich łyżeczka
ząbki czosnku 4
oliwy z oliwek 0,5 szkl
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z tapenadą

Oliwki, kapary, czosnek, anchois, zioła prowansalskie i pieprz (do smaku) miksujemy w blenderze. Dodajemy stopniowo oliwy z oliwek, do uzyskania zwartek masy. I tapenada gotowa.

Chleb opiekamy na rumiano w piekarniku lub w tosterze.



Grzanki smarujemy tapenadą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 23.12.2010 13:05
Apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak