Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki z serem pleśniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
ser pleśniowy 0,5 opakowania
gruszka 1 szt
orzechy włoskie 4 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki z serem pleśniowym

Bagietkę kroimy na około 3-4 cm kanapki. Na każdą z nich nakładamy po plasterku sera pleśniowego. Gruszkę myjemy, obieramy, kroimy w plastry. Dajemy na grzankę. Posypujemy papryką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zarumienienia boków bagietki. Podajemy jeszcze ciepłe z dodatkiem orzechów włoskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak