grzanki z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 dkg
  • rabarbar

    50 dkg
  • cukier

    10 dkg
  • śmietany

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

  • chleb

    8 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki podsmażam z obu stron na maśle. Rabarbar duszę we własnym sosie dodając cukier, studzę i wykładam na kromki chleba. Porcje dekoruję bitą ś,ietaną i cukrem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 18:14
fajne
sznycel 17.08.2012 12:35
w sezonie często robię desery z rabarbaru

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat