Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z pastą z bakłażana

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 sztuki
szczypior 1/2 pęczku
czosnek marynowany 3 sztuki
sok z cytryny 3 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
grzanki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z pastą z bakłażana

Bakłażana kroimy w plastry, rozgrzewamy patelnie grillową i podpiekamy bakłażana po obu stronach, do momentu, aż będzie miękki. Studzimy.

Wkładamy do blendera: bakłażan, oliwki, czosnek, sok z cytryny miksujemy. Dodajemy tyle jogurtu, aby masa była jeszcze gęsta- mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Z pieczywa robimy grzanki (opiekamy kromki na suchej patelni np. grillowej, aż się zarumienią).
Grzanki podajemy z pastą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 30.05.2013 14:57
muszę spróbować ten przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak