Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z łososiem i serem pleśniowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 6 plastrów
ser pleśniowy niebieski 30-40 gram
miks sałat 1 garść
woda 1 łyżka
majonez 2 łyżki
pesto 1 łyżka
ciabatta 2 sztuki
jogurt 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z łososiem i serem pleśniowym

Bułki kroimy wzdłuż na pół. Każdą połówkę smarujemy cienko przez środek pesto i wstawiamy na chwilę- ok.3-4 minuty do nagrzanego piekarnika (180 stopni). Nasze bułki mają być gorące, chrupkie, ale nie suche- do piekarnika możemy wstawić naczynie z wodą.

Na każdą połówkę wykładamy po kilka liści sałat i polewamy przygotowanym sosem. Na wierzchu układamy różyczki z łososia, pokruszony ser i kiełki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 11.06.2016 23:59
czadowe~!!
smerfetka79 26.09.2013 23:50
dziękuję za wszystkie miłe komentarze
tatiana2 26.09.2013 12:33
bardzo smaczne :)
Izabela9 25.09.2013 19:45
Wyglądaja bardzo smakowicie.
dwa pokoje z kuchnią 25.09.2013 19:40
doskonała kanapka :)
mufinka79 25.09.2013 19:25
Smakowite kanapeczki :)
elka72 25.09.2013 18:54
Jakie pyszności,mniam:)
smerfetka79 25.09.2013 18:36
bez 2 zdań:)=muszą być pyszne:)
IwonaDD 25.09.2013 18:10
pyszne ciabatty
sylwia_mc 25.09.2013 17:58
To musi być pyszne
Jadwiga/Jaga85 25.09.2013 17:56
Pyszne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak