Grzanki z jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuka
  • olej do smażenia

    do smaku
  • chleb

    4 kromka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z grubych kromek chleba zostawiamy tylko skórki, miąższ wydrążamy. Na patelni rozgrzać tłuszcz, a następnie ułożyć „ramki\" ze skórek chleba, przyrumienić je z obu stron. W miejsce wydrążonego miąższu z chleba wbić ostrożnie po jednym jaju, przyprawić do smaku solą i pieprzem, Kiedy jaja się zetną, grzanki zdjąć z patelni i podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat