Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Margaryna w pudełku 1 szt.
czosnek 2 ząbki
chleb 1 szt.
ser gouda 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki z grilla

Wybieramy połowę opakowania margaryny i wrzucamy do miski. Ser ścieramy na tarce z grubymi oczkami i wsypujemy do miski z margaryną. Ząbki czosnku obieramy i wyciskamy na prasce do miski. Wszystkie dodane składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy paprykę słodką mielona Prymat, lubczyk Prymat i mieszkamy wszystko dokładnie.

Smarowidła wystarczy na bochenek chleba krojonego.

Wszystkie składniki powinno się dodawać wg upodobania smakowego. Ja osobiście dodaję więcej sera i czosnku, natomiast papryki tyle, aby uzyskać delikatnie czerwony kolor całej masy.

Można dodać też inne zioła lub przyprawy.

Wytworzoną masa smarujemy cienko kromki chleba, a następnie kładziemy je na ruszcie grilla. Grzanki sa gotowe gdy ser się całkowicie rozpuści.

Potrawa niesprawdzana na grillu gazowym bądź elektrycznym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 16.08.2012 22:44
Pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak