Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z ciepłą pastą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 5 szt
kukurydza marynowana 4 łyżka
pasta pomidorowa 5 łyżka
cebula 1 szt
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
chorizo 300 g
camembert 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z ciepłą pastą

Na oliwie podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo , moze być inna sucha i dobrze przyprawiona , następnie dodajemy poszatkowaną cebulkę i pastę pomidorową / przecier . Dusimy ok 10 min , doprawiamy uważając by nie przesadzić , bo kiełbasa i ser są słone . Pod koniec dajemy ser plesniowy i kukurydzę , dusimy do uzyskania odpowiedniej gęstosci.
Z chleba robimy normalne grzanki , po czym wycinamy szklanką z nich koła i na każde nakładamy ciepły farsz .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 11.01.2013 13:19
poezja
Anna133 11.01.2013 12:50
Ja lubie chorizo jest sucha i ostra , myslę ze salami byłaby też fajna , ważne by przy gotowaniu się nie rozpadła , bo powinna być widoczna.
mysza75 11.01.2013 12:38
Fajny przepis, a czy można użyć innej kiełbasy czy koniecznie musi być chorizo?
Anna133 11.01.2013 12:13
lekkie i smaczne , nie trzeba nagładac na talerz , robiłam to na wieczorne spotkanie ze znajomymi , paste przygotowałam wcześniej i ja tylko podgrzałam .
miszelka 11.01.2013 10:20
fajny przepis
mela25 11.01.2013 09:28
super
Iwka 11.01.2013 08:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak