GRZANKI Z BAGIETKI I SARDYNEK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 sztuka
  • sałata mała

    1 główka
  • bagietka

    2 sztuki
  • masło czosnkowe

  • ser żółty

    8 plastrów
  • sardynki

    200 (z puszki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć i rozdzielić na pojedyncze liście. Ogórek obrać i pokroić na plastry. Sardynki wyjąć z puszki i odsączyć. bagietki przekroić wzdłuż, środek posmarować masłem czosnkowym i włożyć je na chwilę do rozgrzanego piekarnika, by rozpuścić masło. Wyjąć, położyć na nich w kolejności sałatę, ogórek, sardynki i ser. Znowu włożyć do piekarnika, by tym razem roztopić ser. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 26.08.2013 22:28
ale pyszności!!!
Magda24 23.02.2013 17:32
z sardynkami jeszcze nie jadłam
Monika58 23.02.2013 17:27
fajne
fotoviderek 18.02.2013 11:25
Dobry pomysł. Pycha :)
ONY_za_kare 08.02.2013 13:45
pycha
artur7 21.01.2013 17:48
fajna sałatka
Betka 07.01.2013 13:02
mniam mniam;)
Ada-Gaba 05.12.2012 08:25
ciekawy przepis
Katarzyna/kate1980 25.11.2012 22:13
bardzo fajny przepis
Ewa6274879 09.11.2012 09:42
w sam raz na dzisiejszą kolację :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat