Grzanki z avokado i pomidorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    4 kromki
  • avocado

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    5 łyżek
  • sok z limonki

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Avokado obrać ze skórki, wyjąć pestkę, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować na gładką masę. Do masy dodać pokrojone w kostkę pomidory, szczypiorek, sok z limonki. Całość doprawić solą i pieprzem. Chleb tostowy zapiec w tosterze aż stanie się chrupiący. Pastę podawać z ciepłą grzanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 19.07.2017 13:27
Uwielbiam awokado na kanapki :) I tak właśnie najczęściej je podaję, tylko pomidorka kroję w plasterki.
Róża1 18.07.2017 23:58
bardzo ciekawa propozycja !!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat