GRZANKI TOSKAŃSKIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 szt
  • wątróbka drobiowa

    150 g
  • oliwki czarne

    50 g
  • masło

    1 łyzka
  • Cebula suszona Prymat

    2 łyzki
  • parmezan starty

    3 łyzki
  • oliwa

    3 łyzki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Oczyszczoną wątróbkę przesmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 minut, studzimy, i bardzo drobno siekamy.

Dodajemy masło, posiekane oliwki oraz suszonką cebulkę.

Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Bagietkę kroimy pod skosem, smarujemy oliwą, nakładamy farsz, posypujemy startym parmezanem i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 5-7 minut.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 22.11.2015 20:58
ciekawy przepis
ttrytka 02.10.2015 00:24
fajne grzanki,mnaim
IKrakowianka 17.08.2015 21:33
pysznie wyglądają
dom-agi 17.08.2015 18:46
Wyglądają pysznie!
ilka01 17.08.2015 18:35
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat