Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRZANKI TOSKAŃSKIE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
wątróbka drobiowa 150 g
oliwki czarne 50 g
masło 1 łyzka
Cebula suszona Prymat 2 łyzki
parmezan starty 3 łyzki
oliwa 3 łyzki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: GRZANKI TOSKAŃSKIE

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Oczyszczoną wątróbkę przesmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 minut, studzimy, i bardzo drobno siekamy.

Dodajemy masło, posiekane oliwki oraz suszonką cebulkę.

Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Bagietkę kroimy pod skosem, smarujemy oliwą, nakładamy farsz, posypujemy startym parmezanem i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 5-7 minut.

Podajemy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.11.2015 20:58
ciekawy przepis
ttrytka 02.10.2015 00:24
fajne grzanki,mnaim
IKrakowianka 17.08.2015 21:33
pysznie wyglądają
dom-agi 17.08.2015 18:46
Wyglądają pysznie!
ilka01 17.08.2015 18:35
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak