Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki sówki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb wieloziarnisty 2 kromki
KIEŁBASA ŻYWIECKA 4 plasterki
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
keczup łagodny
masło
pomidor 1 kawałek

Porada

Chrupiące grzanki o kształcie sowy, posmakują każdemu niejadkowi. Polecam

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki sówki

Kromki chleba włożyć do tostera i upiec, aby były chrupiące. Jeszcze gorące posmarować masłem. Na każdą kromkę położyć po 2 plasterki kiełbasy żywieckiej oraz po 2 kawałki jajka. Na plasterkach jajka wycisnąć odrobinę keczupu. Z kawałka pomidora zrobić dziob oraz brwi sówki, które ułożyć dekoracyjne na grzance.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 18.05.2016 22:01
Świetna kolacja.))
krokus 18.05.2016 21:56
pomysłowa kanapka
agnieszka214 18.05.2016 18:58
Przekąska dla dziecka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak