Grzanki serowo-ketchupowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    5-6 kromek
  • żółty ser starty

    5 łyżek
  • serek topiony śmietankowy

    1/2 kostki
  • majonez

    4 łyżeczki
  • ketchup

    4 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek topiony rozgnieść widelcem, dodać majonez i ketchup oraz starty ser żółty. Na koniec doprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi (ja dodaję jeszcze ciut soli ale ponieważ ogólnie dużo solę i mało komu to smakuje więc raczej dosalam sobie na talerzu i w przepisie podaję też wersję mniej słoną).
Masę rozsmarowywać na chlebie. Zapiekać w piekarniku aż ser się rozpuści. Podawać na gorąco.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 30.09.2010 13:28
Pomysłowo
anja3107 18.09.2010 19:09
mniam
bogumiła3 15.09.2010 19:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat