Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki po neapolitańsku z anchois

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 2 duże szt
oliwa 4-5 łyżki
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
anchois 1 puszka (50 gram)
ser żółty 100 gram
pomidor 1 szt
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki po neapolitańsku z anchois

Kroki postępowania

1
Bułki pokroić w poprzek na kromki. Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Grzanki po neapolitańsku z anchois foto
2
Ułożyć kromki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polać je sosem. Piec przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni z termoobiegiem.
Krok 2 - Grzanki po neapolitańsku z anchois foto
3
Wstawić blachę z piekarnika. Na każdej kromce ułożyć plasterek sera żółtego oraz jeden lub dwa kawałki anchois.
Krok 3 - Grzanki po neapolitańsku z anchois foto
4
Na wierzchu ułożyć pomidora pokrojonego w cienkie ćwierćplasterki. Posypać grzanki oregano. Podkręcić temperaturę w piekarniku do 200 stopni i piec grzanki przez 5 minut z termoobiegiem.
Smacznego :)
Krok 4 - Grzanki po neapolitańsku z anchois foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak