Grzanki domowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Grzanki to jeden ze sposobów na wykorzystanie czerstwego chleba. A żeby grzanki były smakowe nacieramy je czosnkiem. Pyszne jako dodatek do zupy.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • chleb

    7 kromek
  • czosnek ząbki

    3 sztuki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdy ząbek czosnku kroimy na pół. Przekrojoną stroną nacieramy kromki chleba z obu stron. Kromki chleba kroimy w paski a następnie w kostkę i przekładamy do przygotowanej blaszki. Wstawiamy do piekarnika z temperaturą 180 stopni. Gdy grzanki zaczną się rumienić potrząsamy blaszką albo mieszamy by równo się rumieniły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat