Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki domowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Grzanki to jeden ze sposobów na wykorzystanie czerstwego chleba. A żeby grzanki były smakowe nacieramy je czosnkiem. Pyszne jako dodatek do zupy.

Składniki:

Składniki:

chleb 7 kromek
czosnek ząbki 3 sztuki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki domowe

Każdy ząbek czosnku kroimy na pół. Przekrojoną stroną nacieramy kromki chleba z obu stron. Kromki chleba kroimy w paski a następnie w kostkę i przekładamy do przygotowanej blaszki. Wstawiamy do piekarnika z temperaturą 180 stopni. Gdy grzanki zaczną się rumienić potrząsamy blaszką albo mieszamy by równo się rumieniły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak