Grzanki czosnkowe z oregano i natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 szt
  • masło

    1/2 kostki
  • czosnek

    4 ząbki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    4 łyżki
  • oregano

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włączamy piekarnik na 200 stopni-niech się powoli nagrzewa.
Pieczywo kroimy na kromeczki grubości około 1 cm.
Masło ucieramy z solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki i ziołami. Smarujemy nim każdą kromeczkę bułki z jednej strony. Pieczemy rozłożone na papierze do pieczenia, w temperaturze 200 stopni aż do zrumienienia. Podajemy natychmiast!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miroslawa 30.12.2012 04:48
przepyszny dodatek do wielu dań
Piotr-21 29.12.2012 22:21
dobre
Barbara/zuza22_85 29.12.2012 21:53
smaczne
Cynamonka 29.12.2012 21:47
Pyszne! Aż się zrobiłam głodna..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat