Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki czosnkowe z oregano i natką pietruszki

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło 1/2 kostki
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
natka pietruszki 4 łyżki
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki czosnkowe z oregano i natką pietruszki

Włączamy piekarnik na 200 stopni-niech się powoli nagrzewa.
Pieczywo kroimy na kromeczki grubości około 1 cm.
Masło ucieramy z solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki i ziołami. Smarujemy nim każdą kromeczkę bułki z jednej strony. Pieczemy rozłożone na papierze do pieczenia, w temperaturze 200 stopni aż do zrumienienia. Podajemy natychmiast!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 30.12.2012 04:48
przepyszny dodatek do wielu dań
Piotr-21 29.12.2012 22:21
dobre
Barbara/zuza22_85 29.12.2012 21:53
smaczne
Cynamonka 29.12.2012 21:47
Pyszne! Aż się zrobiłam głodna..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak