grzanki czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

  • oliwa

  • czosnek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy przeciśnięte przez praskę klika ząbków czosnku. Dorzucamy pokrojony chleb. Na dużym ogniu podpiekamy grzanki i solimy do smaku.


Grzanki nadają się świetnie do zup jak i do sałatek. Można je także zjeść z jakimś dipem ;-)

Jest to dobry sposób na wykorzystanie chleba z przed kilku dni.

Smacznego ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 27.08.2012 13:01
Prosto-tanio-smacznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat