Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRZANKI CZESTERKI

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 20 dag
jaja 1 szt.
mleko 100 ml
ser żółty 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GRZANKI CZESTERKI

Wykonanie:
Bułkę tartą pokroić w słupki. Jajo rozbić z mlekiem a bułkę tarta, wymieszać z serem żółtym i przyprawami. Słupki bułek maczać w mleku z jajem, chwilę potrzymać by nasiąkły (uważać żeby za bardzo nie rozmiękły). Obtaczać w bułce tartej z serem i przyprawami, obsmażać dokładnie na złoty kolor. Podawać do zup i jajecznicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.04.2013 22:18
Bardzo smaczne
Marcin9 28.04.2013 22:12
Szybkie do zrobienia a dobre
beniaminek 28.04.2013 22:10
fajne danie
mic 28.04.2013 20:59
bardzo dobre
iwi 28.04.2013 20:53
Napewno smakowite.
Rafał3 28.04.2013 20:39
apetycznie i wygląda i smakuje
Boska_Agatka 28.04.2013 20:37
pyszności polecam
Gracer 28.04.2013 20:20
fajny pomysł
Ewa104 28.04.2013 20:18
Dobrze wykorzystywać resztki jedzenia.Ale wkradł Ci się błąd.Napisałaś,żeby bułkę tartą pokroić w słupki.Wiadomo,że chodzi o czerstwą.I zamiast grzanek to fajna alternatywa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak