Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki babuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mleko 4 łyzki
sól do smaku
Koperek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
mozarella 200 gram
bekon 3 plastry
masło 2 łyżka
chleb czerstwy 6 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki babuni

Jajko rozmącić razem z mlekiem. Doprawić solą i koperkiem. W tak przygotowanym jajku namoczyć czerstwe kromki chleba. Na rozgrzanej patelni usmażyć na chrupko plasterki bekonu. Na wytopionym tłuszczy z bekonu oraz maśle usmażyć na złoto grzanki w jajku. Na trzech kromkach ułożyć plasterki mozzarelli i plasterek bekonu. Przykryć pozostałymi kromkami. Grzanki podawać od razu, tak żeby były ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Silver Teaspoon 27.01.2013 18:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak