Grzane wino goździkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino półsłodkie

    0,5 l
  • goździki mielone

    1 łyżeczka
  • cukier brązowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i gożdziki.
Zaczynamy podgrzewa, mieszając az cukier sie rozpuści.
Nie dopuszczamy by wino zagotowało się.
Rozlewamy do szklaneczek z grubszego szkła ze względu na temperaturę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 19.10.2011 19:16
dziekuję
novita23 19.10.2011 10:38
super
dorota20w 16.10.2011 21:39
miło mi :) ja też
Magdalena67 16.10.2011 15:15
Lubię ten kolor
dorota20w 16.10.2011 15:09
polecam bo pracy i składników mało a w smaku pyszne, szczególnie juz teraz w zimne wieczory :)
lipka02 16.10.2011 15:08
wygląda ślicznie naprawdę muszę czegoś takiego spróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat