Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzane piwo na słodko-kwaśno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo jasne 1 litr
miód pszczeli 3 łyżki
cynamon 1/4 łyżeczki
cytryna 1/2 sok
imbir 2 kandyzowany
goździki mielone 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: grzane piwo na słodko-kwaśno

Kroki postępowania

1
Do wysokiego naczynia wlewamy piwo.
Krok 1 - grzane piwo na słodko-kwaśno foto
2
Dodajemy posiekany w kosteczkę imbir kandyzowany.
Krok 2 - grzane piwo na słodko-kwaśno foto
3
Następnie cynamon w proszku oraz goździki.
Krok 3 - grzane piwo na słodko-kwaśno foto
4
po kilkuminutowym gotowaniu i mieszaniu wyłączmy gaz i stopniowo dodajemy miód oraz sok z wyciskanej cytryny, przy tym cały czas mieszamy stygnący napój.
Krok 4 - grzane piwo na słodko-kwaśno foto
5
Ciepły napój przygotowałem z myślą o czasie przeziębieniowym.
Krok 5 - grzane piwo na słodko-kwaśno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 01.01.2013 23:28
Ciekawe
Noruas 01.01.2013 22:50
bardzo ciekawe połącznie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak