Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczotto z kalafiorem, marchewka pieczarkami i tymiankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 gram
kalafior 1/2 sztuka
pieczarki 8-10 sztuka
marchewka 2 sztuka
bulion warzywny 500 ml
tymianek posiekany 3 gałązki
cebula 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczotto z kalafiorem, marchewka pieczarkami i tymiankiem

Kaszę podgotować w bilonie. Warzywa umyć, marchew pociąć w plasterki, pieczarki na ćwiartki, kalafior na różyczki, cebulę w kostkę. Rozgrzać patelnie i lekko podsmażyć warzywa. Dodać podgotowaną kasze gryczaną wraz z płynem i dusić razem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 22.08.2016 13:19
pyszny obiadek!
mysza75 05.06.2016 18:30
fajne i zdrowe to danie
Malinka 05.06.2016 16:53
Bardzo smaczna potrawa!
Katarzyna59 05.06.2016 16:31
bardzo smaczna potrwa
Wafelek2601 05.06.2016 15:49
Pyszne danie
norweska20 05.06.2016 14:48
apetyczna propozycja
2milutka 05.06.2016 14:40
Cudowne danie, piękne zdjęcie;)
Stenka 05.06.2016 14:35
fajny przepis
Janina 05.06.2016 14:17
Świetne i zdrowe;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak