Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

milelonego mięsa 30 dag
kaszy gryczanej 0.5 szkl
pora 0.5 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szkl
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia
sera żółtego 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczniaki

Kaszę gotujemy do miękkości,odcedzamy,studzimy.Pora myjemy,drobno,kroimy i wsypujemy do kaszy,dodajemy mieso,wbijamy jajko,doprawiamy i mieszamy.Ser scieramy na tarce o duzych oczkach.Wsypujemy do kaszy i mieszamy,aż powstanie jednolita masa.Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej,Smazymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 15.08.2011 10:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak