Gryczniaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • milelonego mięsa

    30 dag
  • kaszy gryczanej

    0.5 szkl
  • pora

    0.5 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/3 szkl
  • sól do smaku

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • olej do smażenia

  • sera żółtego

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy do miękkości,odcedzamy,studzimy.Pora myjemy,drobno,kroimy i wsypujemy do kaszy,dodajemy mieso,wbijamy jajko,doprawiamy i mieszamy.Ser scieramy na tarce o duzych oczkach.Wsypujemy do kaszy i mieszamy,aż powstanie jednolita masa.Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej,Smazymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 15.08.2011 10:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat