Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczane wege leczo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 średnia
cebula 1
marchew 2
papryka czerwona 1
czosnek 2 ząbki
kasza gryczana 0,5 szklanki
pomidory w puszce 400 g
Ziele angielskie całe Prymat 4
Liść laurowy suszony Prymat 2
bazylia
majeranek
sól
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane wege leczo

Wlewamy do garnka wodę zmieszaną z pomidorami tak ok 3:1 i zaczynamy gotować na dość wolnym ogniu z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Dodajemy marchew, pokrojoną w średniej wielkości kostkę, następnie cebulę pokrojoną w małą kostkę. Chwilę gotujemy, następnie dodajemy cukinię pokrojoną w paseczki i paprykę w kostkę sporą, od razu dosypujemy kaszę i drobno pokrojony czosnek, lub przeciśnięty przez praskę. Nie doprowadzamy do rozgotowania się warzyw. Gdy warzywa są dość miękkie, solimy, dodajemy szczyptę majeranku i bazylii i wyłączamy ogień, odstawiamy, żeby kasza napęczniała. Możemy dodać łyżkę oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 27.02.2014 14:38
Ciekawe leczo ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak