Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczane muffinki z suszonymi porzeczkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 180 gram
mąka gryczana 120 gram
cukier trzcinowy 100 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
kardamon 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
mleko 180 ml
olej roślinny 80 ml
porzeczki 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane muffinki z suszonymi porzeczkami

Do misy wsyp suche składniki, potem płynne. Wszystko wymieszaj na gładką masę trzepaczką. Nakładaj do papilotek na muffiny. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut. Dekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 05.04.2013 21:31
super przepis, ciekawy pomysł z porzeczkami :)
AZgotuj 04.03.2013 15:35
Kupiłam je w sklepie ze zdrową żywnością. Produkuje je Biofit Polska w Łomiankach.
czekoladka_m 04.03.2013 11:54
podobają mi si,e bardzo te babeczki na mące gryczanej:)
Zdzisław 04.03.2013 11:44
smaczny przepis
cooleczka 04.03.2013 11:34
brzmi wybornie; gdzie można kupić suszone porzeczki, bo nie spotkałam sie z nimi w sklepach?
Magula 04.03.2013 11:29
fajne babeczki, a te suszone porzeczki to suszysz sama czy kupuje się gdzies gotowe??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak