Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczana zapiekanka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 szklanki
mięso mielone 0,5 kg
masło
sól
pieprz
bułka tarta pikantna
przyprawa uniwersalna Kucharek
włoszczyzna 2 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczana zapiekanka

Warzywa gotujemy, kiedy będę miękkie odcedzamy. Na wodzie w której gotowały si.e warzywa gotujemy kaszę. Mięso podsmażamy na oleju, pod koniec dodajemy do niego warzywa i razem dusimy z odrobiną masła. Naczynie do zapiekania nacieramy tłuszczem, przekładamy kaszę, warzywa z mięsem - i tak 2-3 warstwy.doprawiamy do smaku. Wierzch posypujemy bułką tartą Zapiekamy 40 mini w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak