Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczana z grzybami.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 20 dag
grzyby leśne 30-50 dag
kiełbasa śląska 30 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 duża sztuka
olej 4-5 łyżek
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczana z grzybami.

Kaszę ugotować na miękko w osolonym wrzątku (ok.15 minut).Odcedzić. Grzyby oczyścić,pokroić w ćwierćplasterki lub kostkę. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju.Dodać pokrojone grzyby i smażyć razem ok.10 minut. Na oddzielnej patelni wysmażyć pokrojony w kosteczkę boczek wędzony,zmniejszyć gaz i dołożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę.Smażyć razem do zrumienienia. Wymieszać kaszę z grzybami i wędlinami,wymieszać i podawać na gorąco.Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak