Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszkowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 szt
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
migdały 10 dag
jaja 4 szt
margaryna 1 szt
cukier 1 szklanka
gruszki 6 szt
orzechy 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: gruszkowiec

Czekolade, orzechy i migdaly nalezy zetrzec lub pokroic na malutkie kawalki. Uzylam do tego blendera - wyszla sypka masa.
Margaryne ucieram z cukrem, dodaje jajka a nastepnie mase czekoladowo-orzechowo- migdalowa, proszek do pieczenia i make. Miksuje wszystko na puszysta, gladka mase. Gruszki obieram ( najlepiej te twarde ) i kroje na male kawalki. Ciasto przekladam do wczesniej przygotowanej formy, na wierzch ukladam kawalki gruszek. Wkladam do nagrzanego piekarnika i pieke w 220 st. ok godziny. Wylaczam piekarnik i cisto na chwile zostawiam jeszcze w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 08.01.2014 11:23
boskie ciacho :)
dorotka0000025 21.12.2012 14:59
polecam do wyprobowania
dorotka0000025 27.10.2012 10:15
ciasto szybkie i pyszne
dorotka0000025 27.10.2012 10:15
ciasto szybkie i pyszne
Mati3 25.10.2012 16:21
fajny
Krzysztof15 25.10.2012 16:12
super
miroslawa 25.10.2012 15:26
Super, fantastycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak