Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
gruszki
4 duże -
kasza jaglana
100 g -
rodzynki
garść -
mleko 2%
500 ml -
cukier waniliowy
2 łyżki -
cynamon Prymat
1 łyżeczka -
syrop klonowy
50 ml -
cukier brązowy
5 łyżek
Przepis i sposób przygotowania Gruszki zapiekane z kaszą jaglaną
Kaszę razem z rodzynkami gotujemy do miękkości razem z cukrem waniliowym. Układamy na starte gruszki.
Pozostałe owoce obieramy ,kroimy w kostkę i karmelizujemy brązowym cukrem. Układamy na kaszę. Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się