Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 3 szt.
masło do posmarowania naczynia
budyń śmietankowy 2 dag.
mleko 250 ml.
czekolada 1/6 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki zapiekane

Kroki postępowania

1
Gruszki myjemy.Kroimy wzdłuż na pół.Usuwamy gniazda nasienne.Płuczemy.
Krok 1 - gruszki zapiekane foto
2
Naczynie smarujemy masłem.Wkładamy do niego gruszki.Zapiekamy w temp.180 stopni do momentu aż będą miękkie(ja zapiekałam 30 min.,ale czas zależy od rodzaju gruszek).Upieczone ostrożnie wyciągamy na talerz.
Krok 2 - gruszki zapiekane foto
3
Gotujemy budyń śmietankowy(może być inny-wedle uznania) według przepisu na opakowaniu.Czekoladę ścieramy na jarzynówce.Gorące gruszki napełniamy gorącym budyniem.Posypujemy czekoladą.
Krok 3 - gruszki zapiekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.07.2013 18:19
i dla mnie
dianix 02.03.2013 20:10
zdecydowanie coś dla mnie
Lukrecja29 05.01.2013 21:29
uwielbiam gruchy
Kasnaj 05.01.2013 12:17
zapachniało jesienią :)
hahanka 19.11.2012 17:51
tak jeszcze nie jadłam, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak