Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z żurawiną na zimę

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki
cukier
woda
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z żurawiną na zimę

Kroki postępowania

1
Gruszki umyć, obrać i wkładać do słoików. Następnie do letniej wody wsypać cukier do smaku i dokładnie wymieszać
Krok 1 - Gruszki z żurawiną na zimę foto
2
Wodą z cukrem zalać owoce a potem wsypać do każdego słoika po czubatej łyżce żurawiny.
Krok 2 - Gruszki z żurawiną na zimę foto
3
Zakręcić słoiki i wstawić do przygotowanego garnka z wodą. Słoiki pasteryzować 15 minut od zagotowania się wody a potem wyjąć je z garnka,
Krok 3 - Gruszki z żurawiną na zimę foto
4
wystudzić i odstawić w chłodne miejsce.
Krok 4 - Gruszki z żurawiną na zimę foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.01.2014 08:13
bardzo smaczne
gosia561 05.01.2014 23:03
doskonałe zapasy
ZEWA 05.01.2014 22:51
Tak masz rację z krojeniem, ja też dzielę na mniejsze kawałki ale tutaj akurat chciałam zachować gruszki w całości.
mic 05.01.2014 22:49
też robię gruszki, ale ja dzielę je na mniejsze kawałkI:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak