Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z anyżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 5 szt.
cukier drobny 25 łyżek
cukier puder 1 łyżka
ocet balsamiczny 1,5 szklanka
anyż

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z anyżem

Kroki postępowania

1
Obieramy gruszki i przekrawamy na połówki, obtaczamy je w cukrze pudrze. Wlewamy do garnka ocet i dodajemy cukier.
Krok 1 - Gruszki z anyżem foto
2
Umieszczamy w garnku gruszki z gwiazdkami anyżu. Gotujemy całość polewając gruszki łyżeczką. Gotujemy, aż się sos skarmelizuje.
Krok 2 - Gruszki z anyżem foto
3
Jest to doskonały dodatek do mięs.
Smacznego
Krok 3 - Gruszki z anyżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.04.2013 07:31
na pewno bardzo dobre, takich nie jadłam
Monika-twin 01.01.2013 23:21
NA pewno pycha,nie jadłam takich z anyzem,fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak