Gruszki z ajerkoniakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    8 szt
  • ajerkoniak

    1\\2 szkl
  • serek homogenizowany

    10 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek wymieszać z ajerkoniakiem.
Następnie gruszki przekroić na pół, usuwając gniazda nasienne.
Wszystkie połówki owinąć w folię aluminiową i piec około 15 minut.
Po tym czasie odwinąć z folii i polać je serkiem z ajerkoniakiem i piec jeszcze około 4 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat