gruszki w zupie na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 kg
  • cukier

    3 łyżki
  • śmietana 18-procentowa

    1/2 szklanki
  • Goździki całe Prymat

    4 szt.
  • łyżka soku z cytryny

  • listki mięty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki pokrój na ćwiartki i wytnij gniazda nasienne. dwie ćwiartki pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. resztę zalej litrem wody. Dodaj cukier i przyprawy. Gotuj 15 minut.
Zmiksuj owoce i syrop na gładkim mus. Do śmietany dodaj 3 łyżki gorącego musu. Szybko wymieszaj i połącz z pozostałym musem. podawaj na gorąco lub na zimno z listkami mięty i kawałkami gruszek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 04.10.2011 14:36
Super danie :)
ankaryba 05.08.2011 15:03
ciekawa ta zupka
Agnieszka/picola 22.03.2011 18:55
bardzo ciekawe
traktorek 18.03.2011 09:57
teściowa taką robi ale to nie dla mnie
pipi765 01.03.2011 10:37
na pewno smaczne
Ewelina47 23.02.2011 17:00
ciekawe
kochanyptysiu 10.02.2011 11:44
ciekawy przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat