Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w szodonowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
cukier 300 g
sok z cytryny 1 szt
żółtko jajek 6 szt
wino białe wytrawne 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w szodonowym sosie

Gruszki obrać(ogonki zostawić), od dołu usunąć gniazda nasienne, pokropić sokiem. Włożyć do wrzątku ze 100g cukru i gotować, aż staną się szkliste(k.10 min.). Wyjąć, ostudzić. Resztę cukru ubić z żółtkami, dolewać stopniowo wino i ubijać, aż masa stanie się gęsta. W pucharkach d lodów postawić gruszki ogonkami do góry i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.05.2012 00:55
Smaczne jedzenie, warte do zrobienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak